top of page

Word Peter

Met onze peterschappen steunen we kinderen die in moeilijke omstandigheden leven zoals een complexe thuissituatie, (verstandelijke) beperking, beperkte financiële middelen enzovoort. Door de bijdragen worden de kinderen waar nodig geholpen. Er is al veel gerealiseerd voor onze petekinderen en daarvoor ook een grote dank aan al onze peters.

We focussen ons op twee soorten peterschappen.

IMG_3118.jpg

AlgemeEN

Bij deze peterschap is de donatie vrij te kiezen. Het gaat hier om algemene hulpverlening voor een kind in een moeilijke thuissituatie. Het geld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor lesgeld, eten, schoolboeken, kledij enz. Enkele kinderen kochten bijvoorbeeld ook een fiets om makkelijker naar school te kunnen.

larm-rmah-216854-unsplash.jpg

Studie

Om een kind een jaar naar school te  sturen is er €144 nodig, hierin zit het inschrijvingsgeld en aanschaffing van schoolbenodigdheden zoals schrijfgerei, schriften en boeken. Bij deze peterschap kan je kiezen om jaarlijks eenmalig €144 te storten of maandelijks €12.

Voor alle peterschappen is er een specifieke selectie. Hiervoor doen we beroep op een zuster en een vrijwilliger die zich bezighouden met kinderen uit kansarme gezinnen. Ze hebben contact met verschillende gezinnen die in schrijnende omstandigheden leven. Zij selecteren voor ons de gezinnen met een grote behoefte aan financiële ondersteuning voor de kinderen en hun studies.

 

De transacties van de peters naar de vzw gebeuren via overschrijvingen op onze bankrekening. De overhandiging van het geld aan de juiste gezinnen gebeurt 2 keer per jaar, via persoonlijke overhandiging aan de gezinnen. Wij volgen ook de schoolresultaten van de kinderen goed op, en vragen naar hun interesses en toekomstplannen.

 

De kinderen tonen hun dankbaarheid door brieven te schrijven en tekeningen te maken.

 

Bij beide peterschappen vormen wij het communicatiekanaal tussen het kind en de peter. Brieven, tekeningen en foto's van de kinderen worden meegegeven of naar ons gestuurd en wij bezorgen die aan de juiste peter. Als peter kan jij ook brieven of foto's sturen en wij bezorgen die dan aan jouw kind.

 

Wilt u ook peter worden? Voor interesse in een peterschap kan u ons steeds een e-mail sturen op het e-mailadres: vzwkinderenvietnam@outlook.com of neem contact op via ons contactformulier.

 

Wij beantwoorden met plezier alle mails, en hopen snel met jullie in contact te komen!

bottom of page